Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούλιος 2019
29 Μαΐου 2019 In Νέα

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού, Τουριστικού & Ναυτιλιακού Επιμελητήριου για συντομία ΕΚΕΒΕ την (177/21.05.2019) και σύμφωνα με το Καταστατικό του Επιμελητηρίου, καλούνται τα μέλη σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:00, στα γραφεία του Επιμελητηρίου μας, Αμερικής 10, Αθήνα (4ος όροφος).

Εάν κατά την πρώτη σύγκληση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο και το Καταστατικό απαρτία, η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 24η Ιουνίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στην Αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Κασσιμάτη 1 (Πρώην Λουδοβίκου), Πλ. Οδησσού, Πειραιάς  (2ος όροφος) με τα ακόλουθα προς συζήτηση θέματα ημερησίας διατάξεως:

Θέματα Ημερήσιας Διατάξεως Γενικής Συνέλευσης

 1. Διοικητικός Απολογισμός
 2. Οικονομικός Απολογισμός
 3. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού
 4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
 5. Προϋπολογισμός
 6. Έγκριση  Προϋπολογισμού
 7. Απαλλαγή μελών Διοικητικού Συμβουλίου & Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 8. Έγκριση Διαγραφής μελών.
 9. Διάφορα Θέματα

Υπενθυμίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση με βάση το Καταστατικό έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ τα οικονομικά ενήμερα Μέλη, τα οποία έχουν εξοφλήσει μέχρι και την συνδρομή του προηγούμενου έτους (2018) Για το διάστημα 01/01/2019 έως και σήμερα τα μέλη που έχουν εγγραφεί μπορούν να παρακολουθήσουν την Γ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Σε περίπτωση τυχόν αδυναμίας παρουσίας σας, παρακαλείστε όπως αποστείλετε συμπληρωμένη εξουσιοδότηση. Υπενθυμίζουμε ότι οι εταιρείες (νομικά πρόσωπα) πρέπει να εξουσιοδοτήσουν είτε τον νόμιμο εκπρόσωπο τους, είτε να εξουσιοδοτήσουν άλλο μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητήριου. Οι εξουσιοδοτήσεις αποστέλλονται στο fax: 2103629052 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία πάνω στο θέμα αυτό παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του Επιμελητηρίου στο: 2103629445.

16 Μαΐου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό & Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΕΚΕΒΕ), θέτει υπό την αιγίδα του την έκθεση: Athens Real Estate Expo 2019. Στα πλαίσια διοργάνωσης της πρώτης έκθεσης ακινήτων στην Ελλάδα, το ΕΚΕΒΕ έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία με τίτλο “Κίνα: Οι πρωταθλητές της Ελληνικής Golden Visa, την Παρασκευή 6/7, ώρα 2:15 μμ, καθώς και να παρευρεθείτε στον χώρο που θα στεγάζεται το περίπτερο του ΕΚΕΒΕ, με αριθμό Β61.

 

Λίγα Λόγια για την Έκθεση

Είναι γεγονός πως το περιβάλλον του Real Estate μεταβάλλεται, όπως άλλωστε τα περισσότερα πράγματα στις μέρες μας με γοργούς ρυθμούς. Αυτό μεγαλώνει την ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών, εξωστρεφούς σχέσεων, καθώς και συνεχής ενημέρωση για τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Η AREXPO 2019 υπόσχεται πολυφωνία στον κλάδο των εκθετών, με μεσιτικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία και διάφορους επαγγελματίες από το ευρύτερο φάσμα συνεργατών του Real Estate να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί  στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Hellexpo στο Μαρούσι. Στις κατηγορίες εκθετών περιλαμβάνονται οι εξής: Μεσίτες, Μεσιτικά γραφεία, Σύμβουλους ακινήτων, Δημόσιους φορείς, Επενδυτικές εταιρείες, Τράπεζες, Κατασκευαστικές εταιρείες, Αρχιτεκτονικά γραφεία, Νομικούς σύμβουλους.

 

Παράλληλα με την τριήμερη έκθεση, θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις, ομιλίες και συζητήσεις στο χώρο της Hellexpo, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία που αφορά, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις στις τιμές των ακινήτων, φοροτεχνικά θέματα που αφορούν τις αγοραπωλησίες και την ιδιοκτησία περιουσίας, τις golden visa και το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου.

 

Η έκθεση ΑΡΕΞΠΟ είναι ανοιχτή για όλους.

 Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να:

Να λάβουν συμβουλές και απαντήσεις σχετικά με την ακίνητη περιουσία.

Να αναζητήσουν ευκαιρίες και να ενημερωθούν σχετικά με τις διαθέσιμες επενδυτικές επιλογές, τις νομικές τεχνικές, καθώς και την ασφάλεια επενδύσεων.

Να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

Να πληροφορηθούν σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς και για τις τελευταίες τάσεις στην αγορά ακινήτων.

Και τέλος, να συναντήσουν τον κατάλληλο σύμβουλο.

 

Λίγα λόγια για τους συνεργάτες

 

Η Χρυσή Ευκαιρία είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αγγελιών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο χώρο από το 1993 διαμορφώνοντας επί της ουσίας τον κλάδο των αγγελιών. Από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά site, συγκεντρώνοντας πλήθος αγγελιών και προσφέροντας ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών προβολής στους αγγελιοδότες. Η παρουσία της Χρυσής Ευκαιρίας εκτείνεται σε όλα τα μέσα, αφού περιλαμβάνει έντυπα (εφημερίδα, My Home, Living Luxuria), websites (xe.gr, xe blog etc), social media και mobile & tablet application.

Μηνιαίως απευθύνεται σε περισσότερους από 1.400.000 μοναδικούς επισκέπτες.

RM INTERNATIONAL. Η εταιρεία εκθεσιακών διοργανώσεων που, παραπάνω από́ μία δεκαετία, γράφει τη δική́ της, ξεχωριστή́, ιστορία στο χώρο, καινοτομώντας, τολμώντας, και δημιουργώντας διοργανώσεις που μαγνητίζουν τον επισκέπτη και προβάλλουν με τον πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό́ τρόπο τον εκθέτη, την εταιρεία του, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του. Εκθέσεις όπως η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανήκουν στο ενεργητικό της.

Xάρη στις εκτεταμένες διαφημιστικές της ενέργειες, οι εκθέτες που έχουν εμπιστευθεί́ την RM INTERNATION AL, έχουν δει τα περίπτερα τους να κατακλύζονται από περισσοτέρους από́ 1.000.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες μέχρι σήμερα, και τη φήμη των προϊόντων τους να ταξιδεύει από́ το σημείο της έκθεσης παντού́ στη χώρα μας, αλλά́ και έξω από αυτή́.

Όλες οι νέες τάσεις και trends του Real Estate είναι εδώ και σας περιμένουν στην πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση για τα ακίνητα.

Η 1η Έκθεση Ακινήτων διοργανώνεται με την πολύτιμη συμβολή και συμμετοχή της Leroy Merlin, χορηγός της έκθεσης, που γνωρίζει όσο λίγες εταιρείες στην ελληνική αγορά τις ανάγκες και τις συνήθειες των κατοίκων σε ολόκληρη την επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί πως η Leroy Merlin προσφέρει χιλιάδες έτοιμες και δημιουργικές λύσεις, για κάθε ανάγκη, εδώ και 12 χρόνια.

Τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο, και σίγουρα από τους πρωταγωνιστές και βασικούς υποστηρικτές της έκθεσης είναι τα διμερή επιμελητήρια που θα προωθήσουν την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ της αγοράς και των επενδυτών.

Ορισμένα μόνο από τα επιμελητήρια που αγκάλιασαν την ιδέα της μεγάλης γιορτής του Real Estate στη χώρα μας είναι το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως, το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Κινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-Βουλγαρικό Επιμελητήριο. Σε αυτά, έρχονται να προστεθούν οι πολυάριθμοι υποστηρικτές, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηματομεσιτών, που με τον θεσμικό τους ρόλο θα δώσουν έντονη παρουσία στην AREXPO 2019.

Τέλος, στο πλευρό της AREXPO 2019 σημαντικό ρόλο στην προβολή της έκθεσης κατέχουν και οι χορηγοί επικοινωνίας: Έθνος, Star Κεντρικής Ελλάδας, Βuild, news247,  InsuranceWorld.gr, Banks.com.gr, Εφημερίδα Χρήμα.

 

Η Athens Real Estate EXPO έρχεται! Κατεβάστε την ηλεκτρονική πρόσκληση εδώ!

https://www.arexpo.gr/register

Athens Real Estate Expo 2019

7-9 Ιουνίου – Helexpo Μαρούσι

Περισσότερα στο www.arexpo.gr

13 Μαΐου 2019 In Νέα

 

 

 

ΟΝΟΜΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ.: 210 429 1226 - Κιν.: 6978 003 400

ΕΜΑΙΛ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

INTERNET WEB PAGE

www.xiradakis.eu

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΒΕ:

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΕΒΕ

 

 

 

ΟΝΟΜΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΜΠΛΕΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 3616785

ΕΜΑΙΛ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

INTERNET WEB PAGE

www.afroditibleta.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΒΕ:

ΜΕΛΟΣ ΕΚΕΒΕ

 

07 Μαΐου 2019 In Νέα

Το συνέδριο θεσμός για τις εξαγωγές ανοίγει τις πόρτες των νέων αγορών

Μετά από μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας, οι οποίες στηρίζουν έμπρακτα την εθνική οικονομία και την προσπάθεια της χώρας για επιστροφή σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, διοργανώνεται την Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, το έβδομο Greek Exports Forum στην Αθήνα.  

Διοργανωτές για έβδομη συνεχή χρονιά είναι η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας (ΕΚΕΒΕ).

Το Greek Exports Forum, είναι συνέδριο θεσμός για τις εξαγωγές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που παραδοσιακά έχει σαν στόχο να αναδείξει θέματα και πολιτικές που αφορούν την εξωστρεφή ανάπτυξη της Ελλάδος, καθώς και να προωθεί διεθνείς πρωτοβουλίες και εποικοδομητικές συνεργασίες των κορυφαίων ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.  Με την διοργάνωση του forum, παρέχονται στον Έλληνα εξαγωγέα τα χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσει την εξαγωγική του δραστηριότητα και να επιλέξει τις επόμενες αγορές – στόχους.

Ηε φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 1. 1. Τη διοργάνωση του συνεδρίου Greek Exports Conference
 2. 2. Δύο παράλληλες δράσεις:

-B2B Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με στελέχη Διμερών Επιμελητηρίων.

-B2B Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους των μεγάλων χορηγών του Forum.

*Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο θα διαθέτει γραφείο για B2B συναντήσεις. Τηλ. επικοινωνίας: 6948201818.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τον απολογισμό της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης: https://exports.ethosevents.eu/apologismos-2018/

11 Απριλίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού & Ναυτιλίας, έχει την χαρά να συμμετάσχει στον πετυχημένο επιχειρηματικό θεσμό του Money Show, στους συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου Hyatt Regency, στην Θεσσαλονίκη.   Η εκδήλωση του ΕΚΕΒΕ θα λάβει χώρο, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ώρα 12:00-14:00, στην αίθουσα Έφεσος 1.

Λίγα λόγια για τον θεσμό

Το Money Show διεξάγεται για 30η συνεχή χρονιά και επρόκειτο για ένα φόρουμ που έχει ως σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος, καθώς και των Βαλκανίων μέσω της πολυσυνεδριακής του δομής.  Εκπροσωπώντας πολλούς κλάδους της οικονομίας καταφέρνει και αντανακλά τον παλμό της επιχειρηματικότητας της Βορείου Ελλάδος.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης του Money Show 2019, κλάδοι που θα προωθηθούν είναι αυτοί όπως της τεχνολογίας, της γεωργίας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, καθώς και του τουρισμού.

Δεν είναι τυχαίο που η διοργάνωση του Money Show επιτυγχάνει να ανεβάσει το ποσοστό επισκεψιμότητας στην Θεσσαλονίκη στον αριθμό των 10.000 ατόμων και συχνά, να τον ξεπεράσει, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική της ανάπτυξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Money Show στο: 

http://www.moneyshow.org/

21 Μαρτίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ήταν προσκεκλημένο στην εκδήλωση “Jiangxis Landscape beyond Compare”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, την Τρίτη 12/3/2019, ώρα 14:00-15:30, με θέμα την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού της επαρχίας Jiangxi. Διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης ήταν το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού, το Γραφείο Eξωτερικών Υποθέσεων και το Εμπορικό τμήμα της κινεζικής επαρχίας Jiangxi, σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Μέρος της εκδήλωσης αποτελούσε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Beautiful Jiangxi Showing Her Charm to the World”. Παράλληλα, στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου παρίσταντο και τρεις μουσικοί οι οποίοι έπαιζαν παραδοσιακή μουσική προερχόμενη από την εν λόγω επαρχία.

Η Αντικυβερνήτης (Vice Governor of the People’s Government of Jiangxi Province) της επαρχίας, Madam Wu Zhongqiong, και η Γενική Διευθύντρια (Director General of the Office of Foreign Affairs of the People’s Government of Jiangxi Province) Ms Zhao Hui πριν την έναρξη του εν λόγω συνεδρίου, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνο Ν. Γιαννίδη και τους Αντιπροέδρους κ.κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη και Γεώργιο Ξηραδάκη. Έπειτα, διεξήχθη συζήτηση για πιθανή συνεργασία και η Αντικυβερνήτης προσκάλεσε τον Πρόεδρο στη μεγαλύτερη έκθεση επενδύσεων και εμπορίου “Expo Central China 2019” που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην επαρχία Nanchang. Η γνωριμία ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση, με σκοπό την προώθηση της επαρχίας. Στους παρευρισκόμενους συγκαταλέγονταν εκπρόσωποι Ελληνικών φορέων και διαφόρων οργανώσεων. Παράλληλα από το Δ.Σ. του επιμελητηρίου, το παρών έδωσε ο ταμίας κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος. 

Η Αντικυβερνήτης Madam Wu Zhongqiong απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό στο κοινό και εξέφρασε την επιθυμία της για μια εποικοδομητική συνεργασία. Η εισήγηση της παρουσίασης της επαρχίας Jiangxi πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια Ms Zhao Huι. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – GNTO – Greek National Tourism Organization) κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ακολούθησε η ομιλία εκπροσώπου της Κινεζικής πρεσβείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικοχορευτική παράσταση, που παρέθεσε Κινέζα χορεύτρια, υπό την συνοδεία των τριών μουσικών. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Αντικυβερνήτης παρουσίασε, μέσω της έκθεσης φωτογραφιών, στον πρόεδρο την φυσική ομορφιά της επαρχίας Jiangxi, που έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO. Παράλληλα, εικόνες εξωτικών πουλιών, κεραμική, δραστηριότητες στην φύση, ήταν θέματα της έκθεσης. Οι εικόνες, πλούσιες σε χρώμα και ποικιλία, βγαλμένες από την πραγματικότητα της επαρχίας Jiangxi, έδιναν την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση που ελκύει και καταφέρνει να πείσει τον καθένα να επισκεφτεί αυτήν την κινεζική επαρχία. Στην έκθεση δεν έλειπε φυσικά η τεχνολογική ανάπτυξη που γνωρίζει η επαρχία, καθώς παντρεύει τον σύγχρονο κόσμο με την αρχαία παράδοση.

 

12 Μαρτίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι έχοντας ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας, εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης 12η Agrothessaly , στις 28/2, από τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη. Διοργανωτές της ήταν ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης της Λάρισας. Ο Υφυπουργός, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου για τον πρωτογενή τομέα και παράλληλα αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα για τη στήριξή του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, τόνισε την ανάγκη να είναι οι αγροτικές εκθέσεις προσανατολισμένες στην αγορά και να δίνουν βαρύτητα και σε συναλλαγές b2b, με έμφαση στις ξένες αγορές.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να υποστηρίξει μια μεγάλη έκθεση κι ότι η Agrothessaly δεν είναι περιφερειακή διοργάνωση, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης.

18 Φεβρουαρίου 2019 In Νέα

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προσκάλεσε την Πρέσβειρα της Λ.Δ. της Κίνας, Μs Zhang Qiyue, σε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 9/1/2019. Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι  κ. Σπυρίδων Ξάνθης, κ. Γιώργος Ξηραδάκης, κ. Νικόλαος Γιαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Τιτόπουλος. Το επίκεντρο των συνομιλιών αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου και τους τρόπους επίτευξης μιας πιο στενής και ουσιαστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τη διεύρυνσή τους.

Τον ερχομό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς την 5η Φεβρουαρίου που είναι και η χρονιά του χοίρου γιόρτασαν στην οικεία της πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκαν για τις 23 Ιανουαρίου 2019 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  μετά των συζύγων τους, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Κίνα. Από την Πρεσβεία παρευρέθηκαν, εκτός της Πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue, ο Εμπορικός Ακόλουθος Μr Li Feng, η σύζυγός του A’ γραμματέας Ms Xu Rongrong και ο Γ’ γραμματέας Μr Li Gang.

Η Μs Zhang Qiyue, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την αποδοχή της πρόσκλησης κι ευχήθηκε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα, καθώς και εορταστικές μελωδίες από κινεζικό παραδοσιακό έγχορδο όργανο και μια μουσικοχορευτική κινεζική παράσταση. Στο τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με θερμές και φιλικές ευχές για τη διεύρυνση των σχέσεων και της συνεργασίας.

15 Φεβρουαρίου 2019 In Νέα

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την 31η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, στη Σχολή Μαγειρικής «Μαθήματα Μαγειρικής». Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετά των συζύγων τους, καθώς και ορισμένοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ευχαρίστησε πρώτα απ’ όλα τους υπεύθυνους της Σχολής, τον χορηγό, ο οποίος ήταν η εταιρεία « Ηλεκτρικών Συσκευών και Ειδών Υγιεινής ΤΕΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη χρονιά που η εκδήλωση πραγματοποιούνταν σε χώρο εκτός των γραφείων του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας και δόθηκαν τα δώρα στους νικητές των φλουριών. Οι δύο τυχεροί ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Τιτόπουλος που κέρδισε ένα ασημένιο τετράφυλλο τριφύλλι και ο δεύτερος ήταν ο κ. Αχιλλέας Τσιούρης (εξωτερικός συνεργάτης) που κέρδισε ηλεκτρική συσκευή, προσφορά της εταιρείας «ΤΕΚΑ HELLAS».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη τους νικητές κι ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Επιπροσθέτως, οι μάγειροι της Σχολής έδωσαν την ευκαιρία στους παρόντες να συμμετάσχουν στη διαδικασία ετοιμασίας του δείπνου, να παρακολουθήσουν τους τρόπους με τους οποίους διαμορφώνεται ένα πλήρες γεύμα και να απολαύσουν το υπέροχο μενού που είχαν επιμεληθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε είναι προοίμιο δράσεων που θα αναδείξουν τόσο το επιμελητήριο όσο και την εξωστρέφειά του.

Το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο σας εύχεται Καλή χρονιά!

https://youtu.be/toKYKD0_akQ

18 Ιανουαρίου 2019 In Δελτία Τύπου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ: ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ,
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ημερομηνίες: Παρασκευή 18, Σάββατο 19, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.
 
Τόπος διεξαγωγής: Divani Caravel
Στόχος διοργάνωσης: Προβολή της αγοράς χρήματος, Ενημέρωση για
επενδυτικές επιλογές. Η προώθηση των επιχειρηματικών ευκαιριών και
επενδυτικών πρωτοβουλιών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής
Ευρώπης και η προβολή των δυναμικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.
Σε ποιους απευθύνεται η γενικότερη διοργάνωση του Money Show: Στους
επενδυτές. Το σύνολο των Ελληνικών και Ξένων επιχειρήσεων, στην
Τοπική αυτοδιοίκηση. Στους εκπροσώπους του τρίτου (κοινωνικού) τομέα,
συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων.
Ιστορικό: Από το 1992, η Organotecnica Group είναι η διοργανώτρια
εταιρεία του Money Show, ένα Πολυ Συνεδριακό Φόρουμ των
χρηματοοικονομικών και επενδυτικών συμβάσεων.
Το Money Show απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη και υψηλά στελέχη
των οργανισμών και επιχειρήσεων της ευρύτερης επιχειρηματικής και
κοινωνικής «αγοράς», οι οποίοι συμμετέχουν στα συνέδρια ως ομιλητές,
μέλη επιτροπών/πάνελ και ως κοινό. Παράλληλα, παρέχει στους
οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά την
ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, σε ειδικά διαμορφωμένο
περιβάλλον και επίσης να πραγματοποιήσουν όλες τις αναγκαίες
επιχειρηματικές επαφές, στο πλαίσιο της παράλληλης Έκθεσης "Money Land"
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΛΙΑΣ ΦΑΡΑΓΓΙΤΑΚΗΣ 6976-435232

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα