Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Απρίλιος 2019
11 Απριλίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού & Ναυτιλίας, έχει την χαρά να συμμετάσχει στον πετυχημένο επιχειρηματικό θεσμό του Money Show, στους συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου Hyatt Regency, στην Θεσσαλονίκη.   Η εκδήλωση του ΕΚΕΒΕ θα λάβει χώρο, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ώρα 12:00-14:00, στην αίθουσα Έφεσος 1.

Λίγα λόγια για τον θεσμό

Το Money Show διεξάγεται για 30η συνεχή χρονιά και επρόκειτο για ένα φόρουμ που έχει ως σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος, καθώς και των Βαλκανίων μέσω της πολυσυνεδριακής του δομής.  Εκπροσωπώντας πολλούς κλάδους της οικονομίας καταφέρνει και αντανακλά τον παλμό της επιχειρηματικότητας της Βορείου Ελλάδος.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης του Money Show 2019, κλάδοι που θα προωθηθούν είναι αυτοί όπως της τεχνολογίας, της γεωργίας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, καθώς και του τουρισμού.

Δεν είναι τυχαίο που η διοργάνωση του Money Show επιτυγχάνει να ανεβάσει το ποσοστό επισκεψιμότητας στην Θεσσαλονίκη στον αριθμό των 10.000 ατόμων και συχνά, να τον ξεπεράσει, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική της ανάπτυξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Money Show στο: 

http://www.moneyshow.org/

21 Μαρτίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ήταν προσκεκλημένο στην εκδήλωση “Jiangxis Landscape beyond Compare”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, την Τρίτη 12/3/2019, ώρα 14:00-15:30, με θέμα την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού της επαρχίας Jiangxi. Διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης ήταν το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού, το Γραφείο Eξωτερικών Υποθέσεων και το Εμπορικό τμήμα της κινεζικής επαρχίας Jiangxi, σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Μέρος της εκδήλωσης αποτελούσε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Beautiful Jiangxi Showing Her Charm to the World”. Παράλληλα, στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου παρίσταντο και τρεις μουσικοί οι οποίοι έπαιζαν παραδοσιακή μουσική προερχόμενη από την εν λόγω επαρχία.

Η Αντικυβερνήτης (Vice Governor of the People’s Government of Jiangxi Province) της επαρχίας, Madam Wu Zhongqiong, και η Γενική Διευθύντρια (Director General of the Office of Foreign Affairs of the People’s Government of Jiangxi Province) Ms Zhao Hui πριν την έναρξη του εν λόγω συνεδρίου, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνο Ν. Γιαννίδη και τους Αντιπροέδρους κ.κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη και Γεώργιο Ξηραδάκη. Έπειτα, διεξήχθη συζήτηση για πιθανή συνεργασία και η Αντικυβερνήτης προσκάλεσε τον Πρόεδρο στη μεγαλύτερη έκθεση επενδύσεων και εμπορίου “Expo Central China 2019” που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην επαρχία Nanchang. Η γνωριμία ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση, με σκοπό την προώθηση της επαρχίας. Στους παρευρισκόμενους συγκαταλέγονταν εκπρόσωποι Ελληνικών φορέων και διαφόρων οργανώσεων. Παράλληλα από το Δ.Σ. του επιμελητηρίου, το παρών έδωσε ο ταμίας κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος. 

Η Αντικυβερνήτης Madam Wu Zhongqiong απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό στο κοινό και εξέφρασε την επιθυμία της για μια εποικοδομητική συνεργασία. Η εισήγηση της παρουσίασης της επαρχίας Jiangxi πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια Ms Zhao Huι. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – GNTO – Greek National Tourism Organization) κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ακολούθησε η ομιλία εκπροσώπου της Κινεζικής πρεσβείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικοχορευτική παράσταση, που παρέθεσε Κινέζα χορεύτρια, υπό την συνοδεία των τριών μουσικών. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Αντικυβερνήτης παρουσίασε, μέσω της έκθεσης φωτογραφιών, στον πρόεδρο την φυσική ομορφιά της επαρχίας Jiangxi, που έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO. Παράλληλα, εικόνες εξωτικών πουλιών, κεραμική, δραστηριότητες στην φύση, ήταν θέματα της έκθεσης. Οι εικόνες, πλούσιες σε χρώμα και ποικιλία, βγαλμένες από την πραγματικότητα της επαρχίας Jiangxi, έδιναν την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση που ελκύει και καταφέρνει να πείσει τον καθένα να επισκεφτεί αυτήν την κινεζική επαρχία. Στην έκθεση δεν έλειπε φυσικά η τεχνολογική ανάπτυξη που γνωρίζει η επαρχία, καθώς παντρεύει τον σύγχρονο κόσμο με την αρχαία παράδοση.

 

12 Μαρτίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι έχοντας ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας, εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης 12η Agrothessaly , στις 28/2, από τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη. Διοργανωτές της ήταν ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης της Λάρισας. Ο Υφυπουργός, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου για τον πρωτογενή τομέα και παράλληλα αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα για τη στήριξή του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, τόνισε την ανάγκη να είναι οι αγροτικές εκθέσεις προσανατολισμένες στην αγορά και να δίνουν βαρύτητα και σε συναλλαγές b2b, με έμφαση στις ξένες αγορές.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να υποστηρίξει μια μεγάλη έκθεση κι ότι η Agrothessaly δεν είναι περιφερειακή διοργάνωση, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης.

18 Φεβρουαρίου 2019 In Νέα

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προσκάλεσε την Πρέσβειρα της Λ.Δ. της Κίνας, Μs Zhang Qiyue, σε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 9/1/2019. Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι  κ. Σπυρίδων Ξάνθης, κ. Γιώργος Ξηραδάκης, κ. Νικόλαος Γιαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Τιτόπουλος. Το επίκεντρο των συνομιλιών αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου και τους τρόπους επίτευξης μιας πιο στενής και ουσιαστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τη διεύρυνσή τους.

Τον ερχομό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς την 5η Φεβρουαρίου που είναι και η χρονιά του χοίρου γιόρτασαν στην οικεία της πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκαν για τις 23 Ιανουαρίου 2019 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  μετά των συζύγων τους, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Κίνα. Από την Πρεσβεία παρευρέθηκαν, εκτός της Πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue, ο Εμπορικός Ακόλουθος Μr Li Feng, η σύζυγός του A’ γραμματέας Ms Xu Rongrong και ο Γ’ γραμματέας Μr Li Gang.

Η Μs Zhang Qiyue, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την αποδοχή της πρόσκλησης κι ευχήθηκε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα, καθώς και εορταστικές μελωδίες από κινεζικό παραδοσιακό έγχορδο όργανο και μια μουσικοχορευτική κινεζική παράσταση. Στο τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με θερμές και φιλικές ευχές για τη διεύρυνση των σχέσεων και της συνεργασίας.

15 Φεβρουαρίου 2019 In Νέα

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την 31η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, στη Σχολή Μαγειρικής «Μαθήματα Μαγειρικής». Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετά των συζύγων τους, καθώς και ορισμένοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ευχαρίστησε πρώτα απ’ όλα τους υπεύθυνους της Σχολής, τον χορηγό, ο οποίος ήταν η εταιρεία « Ηλεκτρικών Συσκευών και Ειδών Υγιεινής ΤΕΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη χρονιά που η εκδήλωση πραγματοποιούνταν σε χώρο εκτός των γραφείων του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας και δόθηκαν τα δώρα στους νικητές των φλουριών. Οι δύο τυχεροί ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Τιτόπουλος που κέρδισε ένα ασημένιο τετράφυλλο τριφύλλι και ο δεύτερος ήταν ο κ. Αχιλλέας Τσιούρης (εξωτερικός συνεργάτης) που κέρδισε ηλεκτρική συσκευή, προσφορά της εταιρείας «ΤΕΚΑ HELLAS».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη τους νικητές κι ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Επιπροσθέτως, οι μάγειροι της Σχολής έδωσαν την ευκαιρία στους παρόντες να συμμετάσχουν στη διαδικασία ετοιμασίας του δείπνου, να παρακολουθήσουν τους τρόπους με τους οποίους διαμορφώνεται ένα πλήρες γεύμα και να απολαύσουν το υπέροχο μενού που είχαν επιμεληθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε είναι προοίμιο δράσεων που θα αναδείξουν τόσο το επιμελητήριο όσο και την εξωστρέφειά του.

Το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο σας εύχεται Καλή χρονιά!

https://youtu.be/toKYKD0_akQ

18 Ιανουαρίου 2019 In Δελτία Τύπου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ: ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ,
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ημερομηνίες: Παρασκευή 18, Σάββατο 19, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.
 
Τόπος διεξαγωγής: Divani Caravel
Στόχος διοργάνωσης: Προβολή της αγοράς χρήματος, Ενημέρωση για
επενδυτικές επιλογές. Η προώθηση των επιχειρηματικών ευκαιριών και
επενδυτικών πρωτοβουλιών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής
Ευρώπης και η προβολή των δυναμικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.
Σε ποιους απευθύνεται η γενικότερη διοργάνωση του Money Show: Στους
επενδυτές. Το σύνολο των Ελληνικών και Ξένων επιχειρήσεων, στην
Τοπική αυτοδιοίκηση. Στους εκπροσώπους του τρίτου (κοινωνικού) τομέα,
συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων.
Ιστορικό: Από το 1992, η Organotecnica Group είναι η διοργανώτρια
εταιρεία του Money Show, ένα Πολυ Συνεδριακό Φόρουμ των
χρηματοοικονομικών και επενδυτικών συμβάσεων.
Το Money Show απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη και υψηλά στελέχη
των οργανισμών και επιχειρήσεων της ευρύτερης επιχειρηματικής και
κοινωνικής «αγοράς», οι οποίοι συμμετέχουν στα συνέδρια ως ομιλητές,
μέλη επιτροπών/πάνελ και ως κοινό. Παράλληλα, παρέχει στους
οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά την
ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, σε ειδικά διαμορφωμένο
περιβάλλον και επίσης να πραγματοποιήσουν όλες τις αναγκαίες
επιχειρηματικές επαφές, στο πλαίσιο της παράλληλης Έκθεσης "Money Land"
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΛΙΑΣ ΦΑΡΑΓΓΙΤΑΚΗΣ 6976-435232

18 Δεκεμβρίου 2018 In News

6th EXPOTROF: Discover the taste of Greece

 The established exhibition, returns dynamically for the sixth consecutive year with more participants, innovative proposals and plentiful parallel events. The 6th Exhibition of Food and Drinks EXPOTROF renews its appointment with the professionals of the branch of Food and Drinks along with all lovers of Greek Gastronomy. On February 1st the exhibition shall open its gates, until February 4th 2019, at the Olympic Centre of Fencing in Elliniko


The top food and drink exhibition, EXPOTROF insists… on the Greek way. Large Greek companies with a strong position in the domestic and the global market along with small producers will be given the chance to attend, to connect, to engage in constructive and advantageous agreements, to claim their own share in the love of the public, to add to their credit sales and to play a leading part in the biggest gastronomic celebration.

The 6th EXPOTROF honors the South Aegean region, which is the Gastronomic Region of Europe for 2019, by preparing a variety of gastronomic events. Participating companies from South Aegean will be given the opportunity to feature their land products of excellent quality and make them known both, in the Greek and in foreign markets. Moreover, South Aegean cuisine friends will have the opportunity to enjoy authentic, high quality products, traditional recipes from the Aegean islands along with other gastronomic surprises by the Aegean cuisine

“Bio Corner”, a thematic unit, will be introduced in order to present certified biological products. Since the demand for natural and biological products constantly rises EXPOTROF proudly reveals the purest biological products and the inexhaustible gastronomic treasures that the Greek land has tucked away. The visitors will have the chance to try and buy unique products exclusively through the exhibition.

Parallel events

6th EXPOTROF’s Gold Sponsor is the international award-winning independent hotel management company Hotel Brain. Having gained worthily the title of a gastronomic feast, 6th EXPOTROF’s visitors will definitely enjoy the gastronomic events that will be carried out through the four days of the exhibition.

Argiro Barbarigou, the beloved and award winner chef will attend as EXPOTROF’s new ambassador, the event “We cook Greece”. Every single day of the exhibition, Argiro Barbarigou, accompanied with distinguished Chefs and well established Clubs of Head Chefs, will prepare inspired recipes in order to reveal cooking art’s secrets along with specialties of different countries.

Unique flavors, scents, inspiration, discipline and continuous effort will be the “stars” in the kitchen of the 4th PanHellenic Cooking Competition “Greek Chef 2019, which will be reified in cooperation with Crete’s Chef Club. Within its context, local products and the Mediterranean diet will be presented, while the rising star chefs shall be designated. Moreover, the fact that distinguished Greeks chefs will be in the critical committee, in combination with the high level of competitors ensure the success of competition placing tally the benchmark for unique gastronomic creations.


EXPOTROF Masterclass, one of the exhibitions newcomers, is designed to highlight excellent Greek products to professionals and friends of gastronomy. With the valuable contribution of famous chefs, sommelier and tasters, visitors will be able to choose among the Cheese & Wine Masterclass, Cold cuts & Beer Masterclass, Fine Sea food, olives, condiments & Spirits Masterclass and the Honey & Herbs and tea Masterclass.

Undoubtedly, the most “intoxicating” point will be the one of "Drink Greece - DRINK MEZZE», where the talented bartender Costas Basis and his team will create cocktails based on our national drinks. Get ready to discover the multifaceted personality of the traditional beverages of our land through extraordinary suggestions that compete worthy cocktails of international caliber.

Educational seminars and workshops will have as well their honorary post in the 6th EXPOTROF. Top wine authors, nutritionists, wine and taste critics, will prove the uniqueness of Greek products through the world of wine and the correct diet.


EXPOTROF Β2Β

One of the most important pillars of openness, investment activity and development in the 6th Exhibition of Food & Drink EXPOTROF is the unity “EXPOTROF CONNECT”. EXPOTROF provides a specially designed area in order to facilitate personalized business meetings with Greek producers who want to expand the business network in the most efficient manner. Thus, a bridge of cooperation of producers is being created by trade visitors from Greece and abroad, which will contribute significantly to increasing the openness and the investment activity.

Hellas Food World, subsidiary of the international exporting group Axis Blueschild, has chosen 6th EXPOTROF as its first-ever Greek partner. The strategic partnership between 6th EXPOTROF and Hellas Food World aims to make the exhibition renown and boost contacts between Greek producers and B2B buyers from all over the world, through fully intergraded solutions.

By RM International

The organization of the 6th EXPOTROF 2019 is undertaken by RM International for this year as well. In its 26-year presence in Greece, RM International has organized over 50 leading exhibitions which have won the preference of more than 1,000,000 visitors.

6th EXPOTROF: FEBRUARY 1ST - 4TH

OLYMPIC FENCING CENTER, ELLINIKO

Food professionals: Free Entrance
Visitors: From 3€

Opening hours :

Friday,             1/2/2019         : 12:00 - 21:00

Saturday,        2/2/2019         : 10:00 – 21:00

Sunday,           3/2/2019         : 10:00 – 21:00

Monday,          4/2/2019         : 10:00 – 17:00

The opening of the exhibition will be on Friday, February 1st on 19:00 with the attendance of state representatives and businessmen.

18 Δεκεμβρίου 2018 In Νέα

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ:  Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από τη  1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Η κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιμένει… ελληνικά και προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, και έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας. 

Ακόμα, η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotel Brain, διεκδικεί και φέτος επάξια τον τίτλο της γαστρονομικής γιορτής, καθώς οι επισκέπτες στα πλαίσια της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις ημέρες πλούσιες σε γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχωρίζει η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μοναδικές γεύσεις, αρώματα, έμπνευση, πειθαρχία και αδιάκοπη προσπάθεια  «πρωταγωνιστούν» στην κουζίνα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019», ο οποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης, προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή και αναδεικνύει τους επόμενους ταλαντούχους σεφ της χώρας. Η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού και μας χαρίζουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωσή της στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους. Για πρώτη φορά φέτος, εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

Τα δικά της «μεθυστικά» vibes δίνει η ενότητα «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE».  Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του, δημιουργούν cocktails που έχουν σαν βάση τους τα εθνικά μας ποτά και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας, μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.

Φυσικά, την «τιμητική» τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες.  Κορυφαίοι οινογράφοι , κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι,  μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου και  της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων.

 

ΕΞΠΟΤΡΟΦ Β2Β

Μέσα από τις εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Έτσι, δημιουργείται μια γέφυρα συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας.

Ενεργώντας προς την κατεύθυνση της άμεσης αύξησης των πωλήσεων μέσα από το χώρο της έκθεσης  η ΕΞΠΟΤΡΟΦ σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Hellas Food World. Η θυγατρική εταιρεία της Axis Blueschild, του διεθνούς ομίλου στον τομέα της εξαγωγικής ανάπτυξης, επέλεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως στρατηγικό συνεργάτη της δίνοντας με την εμπειρία και το κύρος νέα ώθηση στις επαφές των Ελλήνων παραγωγών και B2B αγοραστών από όλο τον κόσμο παρέχοντας τους μια ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά τα Ελληνικά προϊόντα τροφίμων και ποτών.

 

Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 αναλαμβάνει και φέτος η RM International. Με 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων
Εισιτήρια από 3€ για λάτρεις της γαστρονομίας

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :

Παρασκευή, 1/2/2019  : 12:00 -  21:00

Σάββατο,      2/2/2019   : 10:00 – 21:00

Κυριακή,      3/2/2019   :  10:00 – 21:00

Δευτέρα,      4/2/2019   :  10:00 – 17:00

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1η φεβρουαριου, ΣΤΙΣ 19.00 ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

18 Δεκεμβρίου 2018 In News

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα