Μασμανίδης Κωνσταντίνος

Δρ Κώστας Μασμανίδης

Ο Δρ Κώστας Μασμανίδης είναι Σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης με μεγάλη εμπειρία μάνατζμεντ σε διάφορες χώρες.

Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ, όπου έλαβε Ph.D. στην Κβαντική Χημεία στο
Πανεπιστήμιο του Cincinnati και εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Rensselaer Polytechnic Institute.

Είναι πολύγλωσσος (Αγγλικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Βουλγαρικά) και τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να μαθαίνει μόνος του την κινεζική γλώσσα, ένα ατέλειωτο αλλά εξαιρετικά απολαυστικό και συναρπαστικό ταξίδι.

Για δύο δεκαετίες εργάστηκε σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στον τομέα των χημικών και κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ελβετία, ΗΠΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ και στην ΕΛΛΑΔΑ ως Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων εργάστηκε στην ΕΛΛΑΔΑ και ΤΥΝΗΣΙΑ για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ, πωλήσεις και μάρκετινγκ, προώθηση της καινοτομίας, περιβαλλοντική διαχείριση.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου - ΟΣΕΠ, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για Διεθνή Οργανισμό με 12 κράτη-μέλη: ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ,ΟΥΚΡΑΝΙΑ, με αποστολή να συμβάλει στην προώθηση διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών, στην προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων (FDI) σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, στην εξάλειψη εμπορικών εμποδίων και στην ενίσχυση των ικανοτήτων των επιχειρηματικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Παγκοσμιοποίηση , αποϋλοποίηση και νέα οικονομία-Η μεταμόρφωση των επιχειρήσεων και του χώρου εργασίας στην αυγή του 21ου αιώνα". Έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο «Ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ και Καινοτομία", την μελέτη: " Επιχειρηματικές Ευκαιρίες Συνεργασίας στη Μεσόγειο", αρκετές επιστημονικές εργασίες και πολλά άρθρα σε διάφορες γλώσσες. Έχει συμμετάσχει ως πρόεδρος / ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών. Υπό την ιδιότητα αυτή προώθησε με επιτυχία την εισαγωγή του προγράμματος περιβαλλοντικής διαχείρισης ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ στην ελληνική χημική βιομηχανία. Κατείχε άλλες θέσεις σε επιχειρηματικούς φορείς όπως: Αντιπρόεδρος του Ελληνο- κινεζικού Επιμελητηρίου, Γενικός Γραμματέας του ΣΒΑΠ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα