Νέα
21 Μαρτίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ήταν προσκεκλημένο στην εκδήλωση “Jiangxis Landscape beyond Compare”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, την Τρίτη 12/3/2019, ώρα 14:00-15:30, με θέμα την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού της επαρχίας Jiangxi. Διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης ήταν το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού, το Γραφείο Eξωτερικών Υποθέσεων και το Εμπορικό τμήμα της κινεζικής επαρχίας Jiangxi, σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Μέρος της εκδήλωσης αποτελούσε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Beautiful Jiangxi Showing Her Charm to the World”. Παράλληλα, στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου παρίσταντο και τρεις μουσικοί οι οποίοι έπαιζαν παραδοσιακή μουσική προερχόμενη από την εν λόγω επαρχία.

Η Αντικυβερνήτης (Vice Governor of the People’s Government of Jiangxi Province) της επαρχίας, Madam Wu Zhongqiong, και η Γενική Διευθύντρια (Director General of the Office of Foreign Affairs of the People’s Government of Jiangxi Province) Ms Zhao Hui πριν την έναρξη του εν λόγω συνεδρίου, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνο Ν. Γιαννίδη και τους Αντιπροέδρους κ.κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη και Γεώργιο Ξηραδάκη. Έπειτα, διεξήχθη συζήτηση για πιθανή συνεργασία και η Αντικυβερνήτης προσκάλεσε τον Πρόεδρο στη μεγαλύτερη έκθεση επενδύσεων και εμπορίου “Expo Central China 2019” που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην επαρχία Nanchang. Η γνωριμία ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση, με σκοπό την προώθηση της επαρχίας. Στους παρευρισκόμενους συγκαταλέγονταν εκπρόσωποι Ελληνικών φορέων και διαφόρων οργανώσεων. Παράλληλα από το Δ.Σ. του επιμελητηρίου, το παρών έδωσε ο ταμίας κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος. 

Η Αντικυβερνήτης Madam Wu Zhongqiong απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό στο κοινό και εξέφρασε την επιθυμία της για μια εποικοδομητική συνεργασία. Η εισήγηση της παρουσίασης της επαρχίας Jiangxi πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια Ms Zhao Huι. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – GNTO – Greek National Tourism Organization) κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ακολούθησε η ομιλία εκπροσώπου της Κινεζικής πρεσβείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικοχορευτική παράσταση, που παρέθεσε Κινέζα χορεύτρια, υπό την συνοδεία των τριών μουσικών. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Αντικυβερνήτης παρουσίασε, μέσω της έκθεσης φωτογραφιών, στον πρόεδρο την φυσική ομορφιά της επαρχίας Jiangxi, που έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO. Παράλληλα, εικόνες εξωτικών πουλιών, κεραμική, δραστηριότητες στην φύση, ήταν θέματα της έκθεσης. Οι εικόνες, πλούσιες σε χρώμα και ποικιλία, βγαλμένες από την πραγματικότητα της επαρχίας Jiangxi, έδιναν την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση που ελκύει και καταφέρνει να πείσει τον καθένα να επισκεφτεί αυτήν την κινεζική επαρχία. Στην έκθεση δεν έλειπε φυσικά η τεχνολογική ανάπτυξη που γνωρίζει η επαρχία, καθώς παντρεύει τον σύγχρονο κόσμο με την αρχαία παράδοση.

 

12 Μαρτίου 2019 In Νέα

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι έχοντας ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας, εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης 12η Agrothessaly , στις 28/2, από τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη. Διοργανωτές της ήταν ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης της Λάρισας. Ο Υφυπουργός, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου για τον πρωτογενή τομέα και παράλληλα αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα για τη στήριξή του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, τόνισε την ανάγκη να είναι οι αγροτικές εκθέσεις προσανατολισμένες στην αγορά και να δίνουν βαρύτητα και σε συναλλαγές b2b, με έμφαση στις ξένες αγορές.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να υποστηρίξει μια μεγάλη έκθεση κι ότι η Agrothessaly δεν είναι περιφερειακή διοργάνωση, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα